Inspiration

"Drømme du aldrig glemmer". Det er hvad vi hos bedworld ønsker, vi kan give dig. Med andre ord; en god nats søvn. Og den gode søvn - og hertil efterfølgende dag - kræver mere end "bare" en god seng (som vi hos bedworld jo, har specialiseret os i at levere). Det kræver gode vaner og en viden om, hvad der skaber den gode søvn. Både generelt og for lige præcis dig.

Og netop derfor har vi her på siden samlet alle vores indlæg med dette formål; at give dig den bedste mulige viden om søvnen, og det der relaterer sig hertil.

Rigtig god læselyst!

Guide: Sådan kan du undgå nattetisseri

Mange af os oplever i ny og næ at skulle op og tisse om natten. Det er helt normalt og forekommer i alle aldersgrupper, men særligt den ældre generation oplever at skulle op for at tisse om natten jævnligt. Nattetisseri kan dog blive generende og have negative konsekvenser for din søvnkvalitet, hvis det bliver et tilbagevendende og hyppigt problem.

label
perm_identity Simon
remove_red_eye 12 views

Sov som en konge eller dronning – Bliv klogere på king size og queen size senge her!

Nyder du også at kunne smide dig i en stor seng med masser af plads til at boltre sig? Så er en king- eller queen size seng lige noget for dig. Navnene betyder egentlig bare, at der er tale om en ekstra stor type dobbeltseng, som er perfekt både for par, børnefamilier eller dig, der sætter pris på ekstra god plads, når du sover - læs med her og bliv klogere på de to sengetyper. 

label
perm_identity Fatih
remove_red_eye 11 views

Guide: Vælg den rigtige hovedpude for dig

De fleste af os er opmærksomme på, at den rette seng er afgørende for at sikre god søvnkomfort. Hvad vi har tendens til at glemme er dog, at vores valg af hovedpude også har stor betydning for, om vi får den støtte, vi behøver, når vi sover. Din hovedpude skal nemlig sørge for at holde din rygsøjle og nakke i en hvileposition (også kaldet neutral position), så din rygsøjle ikke anstrenges, imens du sover. Det kan dog være lidt af en udfordring at navigere i det store udvalg af forskellige typer af hovedpuder. Heldigvis er der hjælp at hente - læs med her og bliv klogere på, hvilken type hovedpude, som passer til dit behov. 

label
perm_identity Simon
remove_red_eye 12 views

Hvorfor vælge en kontinentalseng? Bliv klogere på fordelene ved en kontinentalseng her

Er du på udkig efter en ny seng? Vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i vores seng, og derfor er det også afgørende med en seng af god kvalitet, som støtter og aflaster kroppen på den helt rigtige måde. Det kan dog være lidt af en udfordring at navigere imellem de forskellige sengetyper, for hvilken sengetype er egentlig det mest optimale valg for dig? Her kan du blive lidt klogere på kontinentalsengen, som efterhånden har vundet indpas blandt mange og er blevet et yndet sengevalg. Men hvad er det særlige ved en kontinentalseng, og hvorfor vælge lige netop denne type seng? Det kan du lære mere om her!

label
perm_identity Mikkel
remove_red_eye 25 views

Hvor meget søvn skal man have? Bliv klogere på dit søvnbehov her

Søvn er en central del af vores sundhed. Når du sover, genopbygges kroppen, og hvis du ikke sover nok, har det derfor konsekvenser for både dit immunforsvar og dine kognitive evner. Det er altså afgørende for din trivsel og din generelle sundhed, at du får dækket dit søvnbehov. Men hvordan ved du, hvad dit søvnbehov er, og kan det virkelig passe, at vi alle sammen skal have 8 timers søvn hver nat? Læs med her og bliv lidt klogere på dit søvnbehov.

label
perm_identity Mikkel
remove_red_eye 28 views

Optimer din søvnkvalitet med komfortzoner

Mange af os forbinder nok ordet ’komfortzone’ med noget helt andet end søvn. Men i denne sammenhæng handler det altså ikke om, at du skal ud af din komfortzone, snarere tværtimod! For en madras med komfortzoner er helt afgørende for en god nattesøvn – komfortzonerne giver dig nemlig præcis den støtte, du behøver, uanset din sovestilling. Læs med her og bliv klogere på, hvordan komfortzoner kan bidrage til at øge din søvnkvalitet!

label
perm_identity Fatih
remove_red_eye 20 views

Vintertid - det sker der i kroppen, når vi sætter uret en time tilbage

Vintertid betyder egentlig bare normaltid. Siden genindførslen af sommertid i 1980 har vi i Danmark hvert år den sidste søndag i oktober sat uret en time frem - hvis vi blot fortsatte med sommertid i vintermånederne, ville vi nemlig ikke kunne nyde dagslyset før engang i løbet af formiddagen. Sommertid er et omdiskuteret fænomen, som bliver beskyldt for at have negativ indflydelse på vores sundhed, men har skiftet fra sommertid til vintertid - eller normaltid - noget at sige i forhold til vores krop og helbred?

label
perm_identity Fatih
remove_red_eye 42 views

Sommertids betydning for din krop og dit helbred

Sommertid er et omdiskuteret koncept. Da sommertid første gang blev indført i 1916 var formålet at spare på energien. Siden dengang har sommertid været indført og afskaffet flere gange i Danmark, senest i 1980, hvor sommertid blev genindført - denne gang med det formål at optimere befolkningens mulighed for at få mest muligt dagslys i løbet af døgnet. Siden 1980 har vi altså sat uret en time frem den sidste søndag i marts, men gør sommertid egentlig noget godt for vores helbred og vores generelle velbefindende?

label
perm_identity Mikkel
remove_red_eye 38 views

Søvnmangel - et overset sundhedsproblem?

Er du plaget af søvnmangel? Så er du absolut ikke alene. Undersøgelser viser, at omkring 500.000 danskere lider af søvnmangel, og der er tilmed sket en stigning i antallet af mennesker med søvnbesvær i Danmark de senere år. Men hvornår lider man af decideret søvnmangel, og hvad kan man gøre, hvis man er en blandt de mange danskere i statistikken? Læs med her og bliv lidt klogere på, hvad søvnmangel gør ved din sundhed.  

label
perm_identity Simon
remove_red_eye 41 views

Er du A- eller B-menneske? Bliv klogere på, hvad de velkendte sovetyper egentlig betyder

De fleste af os kender til betegnelserne A- og B-menneske, men hvad er årsagen egentlig til, at størstedelen af befolkningen til en vis grad kan betegnes som enten den ene eller den anden sovetype? Og hvad siger vores sovetype egentlig om vores vaner og vores personlighed?  Læs med her og bliv lidt klogere på netop disse spørgsmål. 

label
perm_identity Fatih
remove_red_eye 50 views