Sov som en konge eller dronning – Bliv klogere på king size og queen size senge her!

Hvad er forskellen på en king size og en queen size seng?

En standard dobbeltseng måler normalt 180x200 cm. Til sammenligning måler en queen size seng typisk 200x200 cm, hvormed du med en queen size seng får en seng, som er 20 centimeter bredere end en normal dobbeltseng. Med en queen size seng får du således en rummelig, kvadratisk seng, som gør det muligt at brede sig lidt mere end i en almindelig dobbeltseng.

Queen size sengen er således et oplagt valg for dig, som gerne vil have en mere rummelig dobbeltseng, men ikke har alverdens kvadratmeter i dit soveværelse. Vælger du en queen size seng får du nemlig en ekstra stor seng, men uden at sengen fylder markant mere end en standard dobbeltseng – alligevel kan de 20 ekstra centimeter i bredden gøre en verden til forskel og skabe mere luft.

Queen size sengen:

  • Måler 200x200 centimeter
  • Er 20 centimeter bredere end en standard dobbeltseng
  • Har samme længde som en standard dobbeltseng

Er du så heldig at have god plads i dit soveværelse, kan du dog opgradere til king size sengen, som både er længere og bredere end en standard dobbeltseng. King size sengen måler nemlig 30 centimeter ekstra i bredden og 10 centimeter ekstra i længden – det vil sige, at en king size seng måler 210x210 centimeter.

En king size model er således 10 centimeter længere og 10 centimeter bredere end queen size sengen, så hvis du har plads, er king size klart at foretrække frem for queen size. Med en king size seng, hvor du frit kan fylde og vende dig så meget, som du vil uden at genere din partner, får du vitterligt kongen inden for sengetyper.

King size sengen:

  • Måler 210x210 centimeter
  • Er 30 centimeter bredere end en standard dobbeltseng
  • Er 10 centimeter længere end en standard dobbeltseng

De fleste vil nok være enige i, at det er en fordel med en seng med ekstra god plads. Det er bare meget mere komfortabelt at lægge sig til rette i en seng, hvor der er god plads, og hvor du ikke risikerer at vågne med tæerne ud over kanten af sengen. Det er naturligvis individuelt, hvor meget plads man har, men uanset om du blot kan få plads til en queen size seng, eller om du har et soveværelse, der er rummeligt nok til at huse en king size seng, så vil du helt sikkert kunne mærke en markant forskel fra standard dobbeltsengen. En ekstra stor seng – både queen size og king size – kan gøre gavn i mange sammenhænge, uanset om du deler seng med en partner eller om din seng til tider skal deles med familiens yngste. 

Fordele ved at vælge en king size eller queen size seng

Særligt hvis du er høj, kan det godt svare sig at vælge en ekstra stor seng – længden på din seng bør nemlig være 10 centimeter længere end din egen højde for at sikre en god komfort. En king size seng er derfor det mest optimale valg, hvis du er i nærheden af de to meter i højden.

Helt generelt kan man sige, at god søvnkvalitet og et godt helbred hænger uløseligt sammen. Derfor er størrelsen på din seng heller ikke ligegyldig – det er nemlig vigtigt for kvaliteten af din søvn, at du ligger komfortabelt og ikke skal gå på kompromis med din sovestilling ved at ligge med bøjede ben eller med tæerne ud over sengekanten. Oplever du problemer med at sove kan det hænge sammen med dit sovemiljø, og her spiller kvaliteten og størrelsen af din seng altså også en rolle. Ved at vælge den rigtige type seng investerer du således også i din søvnkvalitet og dit helbred på længere sigt. Du kan læse mere om sammenhængen mellem søvn og sundhed her.